На територията на ОДМВР Русе ще се проведат традиционните национални кампании

...
</TD
>На територията на ОДМВР Русе ще се проведат традиционните национални кампании
Коментари Харесай

МВР-Русе започва акция, свързана с безопасността на децата на пътя 

На територията на ОДМВР Русе ще се проведат обичайните национални акции на полицията " Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “ и " Безопасно лято “, свързани с сигурността на придвижването по пътищата и ограничение на травматизма през ваканционния летен интервал от 15 юни до 14 септември 2023 година

Първата стартира на 15 юни и ще продължи до 31 август. Ще се подчертава върху спазването на рестриктивните мерки на скоростта в регионите на образователните заведения; преимуществото на пешеходците; ръководство на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни; потреблението на защитни каски, предпазни колани и предпазни системи за транспортиране на деца; ръководство на пътни транспортни средства /велосипеди и тротинетки/ по тротоари или пешеходни пътеки. Планирани са заключителни беседи, както и други подобаващи формати по пътна сигурност с ученици, с които ще се подчертава на вярното им държание като пешеходци на пътя, като пасажери в колите на родители, на техни близки или познати, като водачи на пътни транспортни средства. Задължително ще се коментират административната и наказателна отговорност при ръководство на моторни транспортни средства и самостоятелни електрически транспортни средства от малолетни.

От 15 юни до 14 септември ще се организира и втората превантивна акция на Министерство на вътрешните работи – " Безопасно лято “. Целта е да се ограничи пътно-транспортния травматизъм през летните месеци, когато трафикът е по-интензивен и натовареността на пътните артерии по-висока. В рамките на акция " Безопасно лято “ ще се възнамерява най-малко по една профилирана полицейска интервенция, ориентирана към погрешно придвижване на пешеходци, велосипедисти, водачи на самостоятелни електрически транспортни средства и двуколесни транспортни средства.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР